Auginkime draugiškus išradėjus !

Naujienos

Nuoširdžiausi sveikinimai komandai Phoenix pasaulio robotikos čempionate Detroite užėmus pirmąją vietą absoliučioje kategorijoje !

2019. 04. 27

 

FIRST® LEGO® League pasaulio festivalis - FIRST LEGO League supažindina jaunesnius studentus su realaus pasaulio inžinerijos iššūkiais, kviesdamas juos vykdyti tyrimų projektus ir kurti LEGO pagrįstus autonominius robotus užduotims atlikti ant teminio žaidimo paviršiaus. PIRMOSIOS „LEGO“ lygos komandos, vadovaudamosi savo fantazija, atranda įdomias karjeros galimybes ir išmoksta teigiamai prisidėti prie visuomenės.

Šių metų iššūkis „INTO ORBIT“ daugiau nei 323 000 studentų iš 40 000 komandų, atstovaujančių 95 ir daugiau šalių, pavedė išsiaiškinti, kaip išspręsti fizines ir socialines problemas, susijusias su ilgalaikiu skrydžiu iš kosmoso, ir pasiūlyti sprendimus visoms jų nustatytoms problemoms.

 

„LEGO Education“ yra FIRST LEGO League Jr. ir FIRST LEGO League steigėjas. FIRST LEGO League Jr. gauna visuotinę paramą iš LEGO Education. „FIRST LEGO League“ kasmet pristatoma remiant pasauliniams rėmėjams „LEGO Education“, „3M“, „NI“ ir „Rockwell Automation“.

 

Kauno Jėzuitų gimnazijos mokiniai ir mokytojai sukūrė astronautų miego metui pritaikytą pulsuojančio elektromagnetinio lauko kostiumą. Šio išradimo pagalba padėtų spręsti astronautams skrydžio metu kylančias kaulų retėjimo problemas. Kauniečių išradimas buvo pripažintas nugalėtoju Detroite vykusiame robotikos čempionate, kuriame dalyvavo 108 komandos iš 50 pasaulio šalių.

Didžiausi apdovanojimai atiteko Čempionų apdovanojimų komandai, komandai 44314, PHOENIX, Kaunas; Čempionų apdovanojimo finalininkas, komanda „44205“, „FSINGENIUM Team“, iš Torres de Elorz, Ispanija; ir Čempionų apdovanojimų finalininkas, „Team 44350“, „TövisASAP“, Budapeštas, Vengrija.

Daugiau informacijos spausti ČIA

Partneriai