Auginkime draugiškus išradėjus !

Naujienos

„Robotikos mokykla bibliotekoje" pristatymas

2015. 07. 23

2015 m. birželio 9 d. Kaišiadorių viešojoje bibliotekoje įvyko projekto „Robotikos mokykla bibliotekoje" pristatymas.
Viešosios bibliotekos direktorė Aldona Naudžiūnaitė pasidžiaugė, kad šiuo inovatyviu projektu vaikams atsiveria neregėtos galimybės tobulėti, o vaikų pomėgis žaisti kompiuterinius žaidimus bus nukreiptas į saviraišką, gebėjimų ir kompetencijų ugdymą. Gal išaugs nauji genijai?
Savivaldybės atstovė - kultūros ir paveldosaugos skyriaus vedėja Loreta Medzevičienė pasidžiaugė bibliotekos laimėjimu ir palinkėjo, kad projektas pritrauktų smalsių vaikų, išaugintų kūrėjų ir programuotojų.

UAB „Baltic orbis" komanda smagiai pristatė robotiką. Renginio dalyviai susipažino su priemonėmis ir pasiskirstę komandomis, naująsias žinias išbandė praktiškai tobulindami LEGO robotus bei dalyvaudami specialioje rungtyje, kuri vadinasi „robotų sumo". Renginio dalyviai, užsikrėtę rungtynių azartu, nekantraudami laukia projekto pradžios...
Prie bibliotekos pastato pasodintas šermukšnis simbolizuos bibliotekos pažangą, projekto pradžią ir būsimas veiklas.
Kaišiadorių viešoji biblioteka kartu su parneriais - 5 kaimo bibliotekomis ir UAB „Data miner" nuo 2015 m. liepos 1d. iki 2016 m. spalio 31 d. įgyvendins projektą „Robotikos mokykla bibliotekoje".

Šaltinis: http://www.kaisiadoriuvb.lt/ 

Partneriai